Peste - potrivit Asociatiei Americane pentru Sanatatea Inimii, pestele ar trebui consumat de cel putin doua ori pe saptamana. Este indicat pestele grav deoarece este bogat in acizi grasi de tip Omega-3. Acestia reduc riscul de a suferit de artrita, scad nivelul colesterolului.
Nuci - potrivit unui studiu, daca un om inlocuieste in alimentatia sa consumul de carne rosie cu cel de nuci, riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu 17%.
Fructe de padure - sunt bogate intr-un anumit tip de antioxidant care se numeste polifenol. Acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si stimuleaza asa-numitul colesterol bun.
Ciocolata neagra - contine compusi numiti flavonoide. Acestia functioneaza precum antioxidantii, reducand colesterolul si in acelasi timp satisfacandu-ne pofta de dulce. Ciocolata neagra este recomandata pentru reducerea tensiunii arteriale si pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange.
Rosii - sunt cea mai mare sursa de licopen, un antioxidant puternic. Studiile arata ca licopenul ar putea juca un rol important in prevenirea problemelor cardiovasculare datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.