Dieta si nutritie

#consum rodie #beneficii sanatate #rodie

Rodia, multiple beneficii pentru sanatate. De ce trebuie sa consumi mai des acest fruct

Rodiile sunt fructe cu un continut scazut de calorii si grasimi. In acelasi timp sunt bogate in fibre, vitamine si minerale. Acestea aduc o multime de beneficii organismului, printre care antioxidanti, sanatatea inimii, sanatatea urinara, rezistenta la exercitii fizice, etc.

 

Rodiile au potential de a sustine multe aspecte ale sanatatii, chiar si imunitatea si sanatatea creierului. Vei mai jos care sunt beneficiile nutritionale si pentru sanatate ale rodiei:

Sunt bogate in nutrienti. O rodie are 234 calorii, 4,7 grame de proteine, 3,3 grame de grasimi, 52 de grame de carbohidrati, 38,6 grame de zahar, 11,3 grame de fibre si 28,2 mg sau 2% din valoarea zilnica de calciu. Contin si fier 0,85 mg, magneziu 33,8 mg, fosfor 102 mg, potasiu 666 mg, vitamina C 28,8 mg, folat 107 mcg. 

Contin antioxidanti. Acestia sunt compusi care ajuta la protejarea celulelor corpului de daunele cauzate de radicalii liberi. Antioxidantii din legume si fructe, cum sunt rodiile spre exemplu, este o modalitate excelenta de a sustine sanatatea generala si de a ajuta la prevenirea bolilor.

Tin inflamatia la distanta. Inflamatia cronica, netratata, contribuie la multe afectiuni, inclusiv boli de inima, diabet de tip 2, cancer sau boala Alzheimer. 

Au proprietati anticancerigene. Un studiu a demonstrat ca, compusii din fructele, sucul si uleiul de rodie pot ajuta la uciderea celulelor canceroase sau pot incetini raspandirea acestora in organism.

Ofera beneficii pentru sanatatea inimii. Extractul de rodie poate reduce stresul oxidativ si inflamatia in artere, poate scadea tensiunea arteriala si poate ajuta la combaterea aterosclerozei.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare