De prin lume adunate

#citate regina #citare regina elisabeta #citate regina elisabeta a II-a #regina elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, o adevarata inspiratie pentru intreaga lume. Citate memorabile!

In timpul celor sapte decenii de domnie, regina Elisabeta a II-a a tinut nenumarate discursuri catre natiune, atat in timpul evenimentelor ceremoniale, cat si in momente de mare bucurie sau de durere.

Am selectat cateva dintre citatele notabile ale reginei, extrase din declaratiile pe care aceasta le-a facut in ceci 70 de ani de domnie.

"Cand va veni pacea, nu uitati ca va fi datoria noastra, a copiilor de astazi, sa facem din lumea de maine un loc mai bun si mai fericit." - discurs in timpul unei emisiuni din timpul celui de-al doilea razboi mondial – 1940.

"Intotdeauna a fost usor sa urasti si sa distrugi. Sa construiesti si sa pretuiesti este mult mai dificil." - Emisiune de Craciun din 1957.

"Cand viata pare grea, cei curajosi nu se culca si nu accepta infrangerea; in schimb, sunt cu atat mai hotarati sa lupte pentru un viitor mai bun." - Emisiune de Craciun din 2008

"Declar solemn in fata tuturor ca intreaga mea viata, fie ca va fi lunga sau scurta, va fi dedicata slujirii voastre si marii noastre familii imperiale careia ii apartinem cu totii" - discurs radiofonic rostit in ziua in care a implinit 21 de ani, pe 21 aprilie 1947, in Cape Town.

"Durerea este pretul pe care il platim pentru iubire" - despre atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

"Adesea, pasii mici, nu salturile uriase, sunt cei care aduc cele mai durabile schimbari." - Emisiune de Craciun din 2019

"Sa nu ne luam prea in serios. Niciunul dintre noi nu are monopolul intelepciunii." - Emisiune de Craciun din 1991.

"Cu totii trebuie sa gasim echilibrul potrivit intre actiune si reflectie. Cu atat de multe distrageri, este usor sa uitam sa ne oprim si sa facem un bilant." - Emisiune de Craciun din 2013.

"Amintindu-ne de suferintele ingrozitoare ale razboiului, de ambele parti, recunoastem cat de pretioasa este pacea pe care am construit-o in Europa din 1945 incoace." - discurs la un banchet german din 2004 gazduit de presedintele de atunci, Horst Köhler.

"Familia nu inseamna neaparat rude de sange, ci adesea o descriere a unei comunitati, organizatii sau natiuni." - Emisiune de Craciun din 2011

"Cursul ascendent al istoriei unei natiuni se datoreaza, pe termen lung, soliditatii inimii barbatilor si femeilor sale." - Emisiune de Craciun din 1954

"La fel ca toate cele mai bune familii, avem partea noastra de excentricitati, de tineri impetuosi si capriciosi si de neintelegeri familiale." - Declaratie aparuta in Daily Mail in 1989.

"Sotul meu a fost, pur si simplu, puterea si sprijinul meu in toti acesti ani, iar eu ii sunt datoare cu o datorie mai mare decat ar putea el sa pretinda vreodata." - declaratie la aniversarea nuntii de aur in 1997.

FOTO: facebook.com/TheBritishMonarchy

Sursa: inews.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea