Vacante

# protocoale covid #infectie covid #covid # vacanta grecia #grecia

Pleci in Grecia? Ce se intampla daca faci Covid cand esti acolo! Reguli noi pentru turisti

Inmultirea cazurilor de Covid vine cu noi reguli pentru turisti. Cei care urmeaza sa plece in vacanta in Grecia trebuie sa stie ce reguli se aplica in cazul imbolnavirii in timpul sejurului.

 

Guvernul elen a luat noi decizii privind protocoalele sanitare. Potrivit acestora, turistii care ajung in Grecia si se infecteaza nu vor fi obligati sa stea in carantina.

Nu exista, prin urmare, camere in hoteluri, speciale pentru turistii infectati cu Covid.  De asemenea, o regula actuala care prevede autoizolarea pentru o perioada de cinci zile pentru pacientii cu Covid, nu se aplica si in cazul calatorilor.

Izolarea, la latitudinea turistilor

Avand in vedere noile protocoale Covid din Grecia, turistii vor putea alefe daca doresc sa ramana in autoizolare, iar daca da, acest lucru se poate face doar pentru numarul e zile pentru care au rezervare. 

"Au existat multe discutii despre cum sa gestionam focarele (de COVID - n.r.) in unitatile de cazare turistica si am decis sa aplicam regulile care se aplica in alte tari mediteraneene. 

Majoritatea tarilor din nordul Europei nu dispun de masuri de protectie impotriva coronavirusului", a declarat pentru epidemiologul Christos Hatzichristodoulou.

Singura regula impusa este ca turistii infectati cu covid sa poarte masca de protectie in spatiile inchise si in mijloacele de transport in comun. De asemenea, in cazul acestora, masca este recomandata si spatiile deschise, aglomerate.

Ce se intampla daca turistii stau la hotel si au Covid

Conform noilor protocoale, un cazul unui rezultat pozitiv, daca turistii sunt cazati la hotel, acestia trebuie sa anunte personalul. Personalul va recomanda izolarea si vor anunta managerul hotelului. Persoana infectata va primi masca de protectie si va fi informat mediul intern al unitatii de cazare sau, in cazul in care nu exista, medicul localitatii.

Medicii vor evalua starea de sanatate a pacientului, iar daca este nevoie, acesta va fi transportat la spital, cu ambulanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea