Coafuri

#spalat pe cap #ingrijire par

De cate ori pe saptamana trebuie sa te speli pe cap, de fapt. Stiai aceste lucruri?

Spalarea parului este un subiect destul de controversat. Exista persoane care il spala o data pe saptamana, dar si oameni care il spala zilnic. Cum e corect? Ce se intampla daca nu iti speli parul timp de o saptamana? Vezi mai jos ce spun specialistii in domeniu.

Steven Line, medic specialist in medicina cosmetica spune ca pot exista atat beneficii, cat si consecinte ale renuntarii la o spalare timp de o saptamana, in functie de tipul de par si de starea scalpului tau.

„In general, cel mai bine este sa va ascultati parul si scalpul si sa va spalati parul dupa cum este necesar. Pentru unii oameni, asta poate fi in fiecare zi, iar pentru altii, poate fi o data pe saptamana”, a spus Steven Line.

Primul lucru usor de observat dupa o saptamana in care nu ti-ai spalat parul este cresterea cantitatii de sebum: Atunci cand nu va spalati parul in fiecare zi, scalpul dumneavoastra are sansa de a-si produce uleiurile naturale. Aceste uleiuri, cum ar fi sebumul, iti pot hidrata si hrani parul, facandu-l sa para mai sanatos si mai stralucitor”.

Exista mai multe motive din cauza carora parul se rupe, iar acestea pot fi: caldura, modul de coafare, alimentatia, stresul. Medicul mai precizeaza ca si samponarea frecventa poate duce la deteriorarea si ruperea parului.

Atunci cand timp de o saptamana nu iti speli parul si folosesti si produse de styling se intampla acelasi lucru: parul este afectat: “Faptul ca nu va spalati parul poate provoca o acumulare de uleiuri, murdarie si celule moarte ale pielii pe scalp. Acest lucru poate duce la un scalp cu mancarimi, scuame si iritatii, care poate fi inconfortabil si inestetic. Acest lucru poate duce la infectii ale scalpului, mirosuri neplacute si chiar la pierderea parului”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare