Nasterea

#ajutor financiar mame #nastere #ajutor financiar #sarcina #summit

Romancele care urmeaza sa devina mame in 2023 primesc bani de la stat

Vesti bune pentru romancele care urmeaza sa devina mamici in 2023. Aceasta ar putea primi un ajutor financiar de 2.000 de lei. Iata in ce conditii! 

 

Proaspetele mamici primesc ajutor financiar de la stat

Proaspetele mamici primesc un ajutor de 2.000 de lei de la stat pentru a achizitiona produse de ingrijire a copilului precum scutece, haine si articole sanitare. Banii se acorda in cadrul programului "Trusoul nou-nascutului".

Cine sunt romancele care pot beneficia de acest ajutor

Proaspetele mamici trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a beneficia de acest ajutor.

Ajutorul se acorda mamelor cu venituri mici sau fara venituri, precum si a celor care se afla in situatii de risc, care sunt victime ale violentei domestice, mamele cu dizabilitati,  sau a mamelor minore, mamelor care nu detin acte de identitare, precum si celor care provin din zona de conflict armat din Ucraina.

Pentru a beneficia de ajutor, mamele trebuie sa solicite banii pana la cel mult trei luni de la nasterea copilului.

Ajutorul se acorda sub forma unui tichet social, pe carduri electronice. Acesti bani nu pot fi retrasi de pe card si pot fi utilizati doar pe teritoriul Romaniei. De asemenea, pot fi folositi DOAR pentru achizitionarea produselor de ingrijire pentru nou-nascuti. 

Astfel, din acest ajutor, proaspetele mamici pot cumpara doar scutece, produse pentru toaleta nou-nascutului, hainute, articole sanitare si articole medicale.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului