Machiaj & Cosmetica

#ingrijire ten #masti naturale #ingrijire par

Cum sa-ti ingrijesti tenul si parul in mod natural. Masti pe care le poti preapra acasa

Sa ai o piele superba si un par frumos sunt doua lucruri pe care majoritatea oamenilor se straduiesc sa le aiba. Si vor da cu placere banii castigati cu greu pe produse dubioase sau scumpe care promit sa ii ajute sa isi atinga obiectivele de frumusete. Potrivit Scolii de Medicina Harvard, americanii cheltuiesc anual peste 5 miliarde de dolari pe produse anti-imbatranire, pe langa banii cheltuiti pe proceduri cosmetice invazive. Femeile sunt deosebit de sensibile la aceste costuri. Un sondaj Groupon for Merchants din 2017 a constatat ca femeia medie cheltuieste 3.756 de dolari pe an pe tratamente si servicii de infrumusetare, comparativ cu aproximativ 2.928 de dolari pe an pentru barbati.

 

Cum sa-ti ingrijesti tenul si parul in mod natural

Fa o masca de par din galbenus de ou

Este posibil ca ouale crude sa nu fie un adaos ideal la dieta zilnica din cauza pericolului de salmonella. Cu toate acestea, acest superaliment plin de proteine este aur lichid pentru parul tau. Potrivit specialistilor, galbenusurile de ou contin acid folic, biotina si vitaminele A si E, toate acestea fiind necesare pentru un par puternic, sanatos si stralucitor. Aplicarea unei masti de par cu galbenus de ou in mod regulat poate ajuta, de asemenea, la reducerea caderii parului.

Mastile cu galbenus de ou simplu pot mirosi putin, ei bine, a ou. Desi este perfect in regula sa aplici doar galbenusuri de ou direct pe scalp sau pe firul de par, ai putea lua in considerare adaugarea catorva picaturi de ulei esential de lavanda, rozmarin sau trandafir, pentru a face mirosul mai placut. Uleiurile prietenoase cu parul, precum uleiul de cocos, desi nu sunt deosebit de aromate, sunt, de asemenea, adaosuri excelente la galbenusul de ou pentru cresterea parului.

Aplica o masca de turmeric pe fata si pe par

Desi astazi este apreciat in mod obisnuit in curry, supe, cocktailuri si latte, turmericul poate ajuta la ameliorarea unei varietati de probleme ale pielii si parului. Potrivit specialistilor, condimentul cu radacina de culoare aurie este folosit in intreaga lume de peste 2.000 de ani in scopuri de infrumusetare si medicinale. S-a constatat ca acesta contine proprietati antifungice, antibacteriene si antiinflamatorii, crezandu-se, de asemenea, ca ajuta la digestie si contracareaza semnele de imbatranire. In plus, este delicios!

Trichologul William Gaunitz, W.T.S., a declarat ca proprietatile antiinflamatorii ale turmericului se regasesc in mod obisnuit in produsele pentru par pentru a trata matreata, a controla uleiul si a imbunatati cresterea parului. "Cea mai mare parte a caderii parului este cauzata cel putin la un anumit nivel din cauza inflamatiei", a explicat el. "Reducerea inflamatiei, la randul sau, reduce impactul caderii de par cu model sau al caderii de par direct inflamatorii asupra scalpului si foliculilor de par."

Nu mai folosi elastic de par

Daca vrei sa imbunatatesti rezistenta si calitatea parului, precum si sa elimini caderea excesiva, renunta la folosirea elasticelor de par de baza. Multi oameni prefera comoditatea elasticele de cauciuc invelite in bumbac, care pot fi gasite in aproape toate magazinele. Cu toate acestea, tragerea parului inapoi cu aceste legaturi, in special in cozi de cal stranse, deterioreaza foliculii de par si duce la sfaramarea firului de par.

Atunci cand sunt purtate strans la incheietura mainii, legaturile de par pot provoca o adancitura temporara din cauza constructiei fizice. Acest lucru nu este in mod inerent periculos, dar poate duce la leziuni mai grave. Huma Sheikh, neurolog la NY Neurology Medicine, a declarat pentru HuffPost: "Exista multe artere si nervi care se deplaseaza in jurul zonei incheieturii mainii. Este posibil ca, in functie de cat de stransa este o bentita de par, aceasta sa impinga sau sa comprime arterele, tendoanele si nervii care se afla in acea zona". Furnicaturile pe termen lung, amorteala si durerea fizica la nivelul incheieturii mainii, al degetelor si al mainilor pot fi simptome ale leziunilor nervoase.

Trateaza acneea cu menta

Nu este nimic mai rau decat eruptiile pe piele frecvente si imposibil de gestionat. Indiferent daca acneea este rezultatul dietei si al rutinei de exercitii fizice sau o completare neplacuta a menstruatiei, unele dovezi sugereaza ca menta rece si racoritoare poate fi raspunsul.

Specialistii explica faptul ca menta are concentratii ridicate de vitamina A si acid salicilic, un ingredient activ in majoritatea produselor pentru acnee. Aceasta combinatie ajuta la slabirea murdariei si a celulelor moarte din porii tai, care pot provoca cosuri daca sunt lasate de capul lor, controland in acelasi timp productia de ulei. Menta poseda, de asemenea, proprietati astringente, ceea ce o face un instrument util pentru a strange aspectul pielii fetei. In plus, menta este un agent antipruriginos care amelioreaza pielea uscata, mancarimata sau inflamata. Nivelurile ridicate de antioxidanti prezenti in menta pot ajuta, de asemenea, la inhibarea radicalilor liberi daunatori si la reducerea stresului oxidativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare