Legume

#uscare rasaduri #rasaduri

Ti se usuca rasadurile? Ce trebuie sa stii

Multi gradinari se confrunta cu problema uscarii rasadurilor. Ce este de facut? Cum poti salva rasadurile atunci cand incep sa se usuce? Este foarte important sa gasesti rapid cauza problemei si sa reactionezi prompt.



Printre primele motive pentru care rasadurile se usuca se numara lipsa apei sau excesul de apa. Rasadurile adulte de doua saptamani trebuie udate cu apa calda pe masura ce stratul superior al solului se usuca (1,5 cm adancime). Este important nici sa nu exagerezi cu udarea, dar in acelasi timp sa nu lasi substratul sa se usuce prea tare.

Frunzele inferioare ale rasadurilor incep sa se onduleze si atunci cand exista prea multa lumina. Astfel, trebuie sa multi recipientele cu rasaduri in alt loc. Si excesul de ingrasamant are efect negativ asupra rasadurilor. Primul ingrasamant trebuie aplicat atunci cand apar primele frunze.

Acorda atentie si compozitiei solului. Daca acesta este pregatit din pamant din gradina si humus, atunci rasadurile trebuie hranite o data la 2 saptamani. Daca ai cumparat pamant pe baza de turba, atunci fertilizarea trebuie facuta o data pe saptamana.

Totodata, ingalbenirea frunzelor si uscarea acestora poate avea loc si din cauza regimului incorect de temperatura. Rasadurile trebuie tinute la o temperatura de +20,+22 in timpul zilei. Temperatura pe timp de noapte trebuie mentinuta la nivelul de +16, +18 grade.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului