Activitati pentru copii

#activitati de craciun #carti de craciun #povesti de craciun #carti pentru copii #carti

Carti de Craciun pentru copii. De la carti de povesti, la carti de activitati pentru cei mici

Au mai ramas cateva zile pana la Craciun, iar toti copiii, asteapta cu nerabdarea venirea Mosului si dimineata de Craciun in care pot desface cadourile primite. Este momentul perfect pentru a-i ademeni spre lectura, cu ajutorul povestilor de Craciun, dar si pentru a le dezvolta atentia si creativitatatea cu ajutorul cartilor de activitati.

Tocmai de accea ti-am pregatit o lista de carti pentru copii, care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa in aceasta perioada a anului. Fie ca alegi sa le daruiesti copiilor din partea Mosului, fie ca le cumperi pentru a face asteptarea mai frumoasa, cu ajutorul povestilor si activitatilor, aceste carti vor deveni, cu siguranta, cei mai buni prieteni ai copiilor.

Carti de povesti pentru copii

Vacanta de Craciun a Mosului

 

V-ati intrebat vreodata ce fac Mos Craciun si spiridusii dupa ce impart toate cadourile?

Hai sa va spun eu: in satul Korvatunturi din inima Laponiei, acolo unde s-a nascut Mosul, toata lumea intra intr-o vacanta binemeritata, care dureaza douasprezece zile, de la Craciun pana la Boboteaza. Din aceasta poveste vesela veti afla ce se intampla in vacanta lui Mos Craciun si cum se distreaza gasca lui. Nu pot sa dau prea multe amanunte, dar e vorba de prajituri delicioase, de jocuri de toate felurile, precum si de traditii venite din intreaga lume - totul pentru ca Mos Craciun si spiridusii lui sa fie veseli cat cuprinde in zilele de sarbatoare. Bucuria Craciunului vine cu multe activitati haioase, dar cel mai important este ca toti se bucura de fiecare moment petrecut impreuna!

Eu si Mos Craciun

Nu e usor sa fii copil si sa cresti in Elfhelm, chiar daca parintii tai adoptivi sunt Mos Craciun si Mama Craciun.
De exemplu, scoala elfilor poate fi de-a dreptul plictisitoare cand trebuie sa canti colinde de Craciun in fiecare zi – chiar si in iulie – si cand pici la toate examenele de facut jucarii. Sa nu mai zicem ca e mereu foarte, foarte frig.
Dar cand gelosul Iepuras de Paste si armata lui de iepuri ataca Elfhelm pentru a opri Craciunul, e randul Ameliei sa-si ajute noua familie si pitorescul sat de elfi ca sa pastreze viu spiritul Craciunului, inainte sa fie prea tarziu…

Craciunul lui Mog

 

In casa e o forfota ciudata: zgomote noi, mirosuri noi si…incotro merge bradul acela?
Tulburata de toate aceste activitati neobisnuite, Mog se refugiaza pe acoperisul casei si sta acolo… pana cand coboara pe neasteptate cu o bufnitura!
" Pomul a mai strigat ce-a mai strigat, apoi a intrat in casa.
Mog a ramas pe acoperis.
Niste chestii albe au inceput sa cada din cer.
Unele cadeau pe acoperis, altele cadeau pe Mog.
Erau foarte reci."

Craciunul fermecat al vulpitei

 

Vulpea e ocupata cu joaca cat e vara de lunga, apoi, cand vine iarna, ii e frig, foame si se trezeste singura. Daca si-ar fi ascultat prietenii... Oare Craciunul poate indrepta lucrurile?

Cartea “Craciunul fermecat al vulpitei” este o poveste despre prietenie, de impartasit in serile lungi de iarna.

Carti de activitati pentru copii

24 de jocuri si desene de Craciun

 

Descopera in fiecare zi cate o activitate relaxanta si amuzanta. Daca vrei, poti face chiar mai multe jocuri. Oricum, ai timp pana pe 24 decembrie sa le rezolvi pe toate! Te intrebi ce vei gasi in carte? Ei bine:

  • Desene de colorat - Labirinturi
  • Diferente de gasit - Domino
  • Gaseste perechea - Uneste punctele

In asteptarea lui Mos Craciun (Seria Cauta si gaseste...)

In timp ce micutii termina de impodobit bradul, in Tara lui Mos Craciun spiridusii sunt extrem de ocupati cu tot felul de pregatiri!...

Asteptand noaptea magica de Craciun, intoarce cate o pagina in fiecare zi din decembrie si descopera in toate tablourile lucruri amuzante si atractive! Poti sa gasesti obiectele si personajele ascunse in imaginile din carte?

In tara lui Mos Craciun (Seria Cauta si gaseste)

 

In curand vine Craciunul! In fiecare zi, in luna decembrie, intoarce cate o pagina si distreaza-te gasind obiectele, animalele si personajele ascunse in fiecare imagine a cartii!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau