Dragoste

# varsta inselat #inselat #varsta

Varsta la care oamenii sunt cei mai predispusi sa insele

Nimic nu strica o relatie mai mult decat infidelitatea. Chiar daca persoana care a inselat este, in cele din urma, iertata de partener vor exista intotdeauna sentimente de indoiala si neincredere.

Relatia distrusa poate fi reparata, dar fisurile lasate de aceasta tradare suprema vor continua persista pentru totdeauna, pentru ca nu poti avea o relatie sanatoasa fara incredere. Pur si simplu nu se poate.

Este inevitabil ca in momentul in care esti intr-o relati sa fii ingrijorat ca partenerul te-ar putea insela. Insa cand acest lucru chiar se intampla, lucrurile iau o turnura serioasa.

La ce varsta este cel mai probabil ca oamenii sa-si insele partenerul?

Cercetatorii au descoperit ca oamenii sunt de doua ori mai predispusi sa insele la varsta de 39 de ani si sunt mai predispusi sa aiba aventuri in ultimul an al unui deceniu.

Cercetatorii Adam L. Alter, de la Universitatea din New York, si Hal E. Hershfield, de la Universitatea din California, au efectuat sase studii in 2014 pentru a determina comportamentul adultilor in timpul "etapelor de sfarsit de 9 ani".

Acestia au numarat 8.077.820 de utilizatori de sex masculin pe Illicit Encounters si i-au comparat cu cei 952.176 de utilizatori de sex masculin ale caror varste se terminau cu 9. Ei au descoperit ca "au fost inregistrati cu 18% mai multi utilizatori de care aveau varsta cu 9 la final, decat ar fi fost daca utilizatorii site-ului ar fi reprezentat un esantion complet aleatoriu de varste".

Interesant este ca cei care se pregateau sa schimbe prefixul au declarat ca erau ingrijorati de imbatranire si se intrebau daca viata lor are vreun sens. Cercetatorii au concluzionat ca acest lucru i-a condus la o criza existentiala si erau in cautarea unui sens in viata lor. Prin urmare apelau la aventuri.

Purtatorul de cuvant al site-ului a declarat: "Cercetarile noastre arata ca unii oameni insala pentru a atrage atentia partenerului lor. Daca partenerul lor este dependent de munca sau indisponibil pentru ei, a fi prins cu altcineva este un mod de a spune: 'Hei, daca ma iubesti, acorda-mi atentie!’ La fel de frecventa este si inselatoria prin razbunare".

“Daca ai inselat in trecut sau ai facut altceva pentru a-ti rani partenerul, acesta s-ar putea razbuna, platind cu aceeasi moneda”, explica purtatorul de cuvant.

Dar, indiferent daca oamenii insala la 39 de ani (sau la orice varsta care se termina in 9, de altfel) sau nu, si din orice motiv, cum ar fi o criza de la mijlocul vietii, nu schimba cu nimic faptul ca au ales sa insele si sa isi distruga relatia. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului