Dezvoltare personala

#stabilire rezolutii #stabilire rezolutii 2023 #rezolutii 2023 #rezolutii

Rezolutii pentru anul 2023! Cum sa le stabilesti si ce sa faci pentru a nu le abandona

 

Esti dornic sa te reinventezi anul acesta? Sau cel putin sa folosesti noul an ca o scuza pentru a scapa de obiceiurile proaste sau pentru a lua unele noi?

Da, este din nou acel moment al anului in care trebuie sa inveti cum sa respecti rezolutiile de anul nou. Este perioada din an in care simtim ca trebuie sa intoarcem o noua pagina si sa avem un nou inceput. Momentul in care ne imaginam, in mod eronat, ca sosirea unui nou an ne va oferi in mod magic catalizatorul, motivatia si perseverenta de care avem nevoie pentru a ne reinventa.

In mod traditional, ziua de Anul Nou este considerata momentul ideal pentru a incepe o noua etapa in viata ta si momentul in care trebuie sa iti iei toate rezolutiile importante pentru noul an.

1. Alege un singur lucru

Daca vrei sa schimbi viata sau stilul de viata, nu incerca sa schimbi totul deodata. Nu va functiona. In schimb, alege un singur domeniu din viata ta pe care sa il schimbi pentru inceput. Trucul in cum sa faci rezolutia de anul nou este sa o faci ceva concret, astfel incat sa stii exact ce schimbare planuiesti sa faci.

2. Planifica din timp

Sa iei rezolutii de anul nou nu este o plimbare in parc. Sa inveti cum sa pastrezi rezolutiile de an nou este si mai greu. Pentru a-ti asigura succesul, nu astepta pana in ultimul moment. Trebuie sa te documentezi cu privire la schimbarea pe care o faci si sa planifici din timp, astfel incat sa ai resursele disponibile atunci cand ai nevoie de ele.

3. Anticiparea problemelor

Atingerea obiectivului tau nu va fi usoara. Vor exista probleme, asa ca scrie o lista cu care vor fi acestea. Daca te gandesti bine, vei putea anticipa problemele in anumite momente ale zilei, cu anumite persoane sau in situatii speciale.

4. Alege o data de incepere

Nu trebuie sa faci aceste schimbari in ziua de Anul Nou. Aceasta este intelepciunea conventionala, dar daca doresti cu adevarat sa faci schimbari, atunci alege o zi in care stii ca vei fi bine odihnit, entuziast si inconjurat de oameni pozitivi.

5. Urmareste-ti progresul

Nimic nu este mai motivant decat sa vezi cat de departe ai ajuns. Daca vrei sa iti oferi o asigurare suplimentara ca te indrepti in directia corecta, urmareste-ti progresul. Multumita tehnologiei, acest lucru a devenit usor de facut.

6. Aminteste-ti esecurile din trecut

Unul dintre cele mai bune trucuri pe care le vei invata in cum sa iei o rezolutie de an nou este sa arunci o privire la esecurile tale anterioare. In acest fel, nu vei mai face acele greseli din nou.

7. Mergi mai departe

In ziua cea mare, da-i drumul 100%. Cand inveti cum sa faci rezolutii de Anul Nou, ia un angajament si scrie-l pe o carte. Ai nevoie doar de o fraza scurta pe care sa o poti purta in portofel. Sau pastreaz-o si in masina, langa pat si pe oglinda din baie pentru o doza suplimentara de intarire pozitiva.

8. Acceptarea esecului

Fie ca ai obiective mici sau mari, esecul este normal. Daca dai gres si furisezi o tigara, ratezi o plimbare sau tipi la copii intr-o dimineata, nu te uri pentru asta.

9. Planifica-ti recompensele

Recompensele mici sunt o mare incurajare pentru a te mentine in primele zile cele mai grele, asa ca asigura-te ca stapanesti acest pas in cum sa faci rezolutii de an nou. Dupa aceea, probabil ca te poti recompensa o data pe saptamana cu o revista, un apel interurban catre prietenii si familia care te sustin, o siesta, o excursie la film sau orice te face sa te simti bine.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare