Deserturi

#retete viroze # placinta viroze #viroze #placinta

Placinta care te fereste de viroze. Cum sa o prepari

Stiai ca exista o placinta care te ajuta sa te feresti de viroze? Contine multe ingrediente care au efecte benefice asupra organismului si imunitatii, protejandu-te de viroze. Este vorba de o placinta cu ghimbir, condimente de turta dulce si glazura de artar.

Ingredientele pentru placinta care te apara de viroze

  • doua cani si jumatate de faina
  • 200 g de unt la temperatura camerei
  • 3/4 cana de lapte
  • un ou
  • jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu
  • lingurita de praf de copt
  • cana de zahar
  • jumatate lingurita de sare
  • lingura de cacao
  • lingura de scortisoara
  • jumatate lingura de cardamom macinat
  • un sfert lingurita de cuisoare macinate
  • un sfert lingurita de anason macinat
  • 1/3 lingurita de ghimbir macinat

Pentru glazura este nevoie de:

  • 5 linguri de sirop de artar
  • 500 de grame de mascarpone
  • lingura de extract de vanilie.

Cum se prepara placinta care te apara de viroze

Mai intai de toate se preincalzeste cuptorul la temperatura de 190 de grame. Se cerne faina si se adauga peste ea praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, pudra de cacao si condimentele. Se amesteca totul foarte bine. Crema de unt se prepara intr-un alt recipient. Se adauga zaharul si se pune la foc mediu pana cand devine usor pufos. In castron se toarna si oul si se amesteca totul foarte bine. Se amesteca cele doua compozitii in trei reprize amestecand mereu. Aluatul se asaza apoi intr-o tava, la distante egale, folosind o lingura de inghetata. Cu degetele umezite strange orice bucata de aluat care iese in afara formei. Aluatul trebuie sa formeze biste sfere, asemenei fursecurilor, deoarece ulterior se vor lipi intre ele cu crema. Trebuie lasate in cuptor pentru aproximativ 10-12 minute. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca pana ajung la temepratura camerei.

Intre timp se prepara glazura. Mascarpone se amesteca cu siropul de artar si cu extractul de vanilie intr-un bol. Se intinde apoi pe o placinta, urmand sa se puna alta placinta peste si tot asa. Se pastreaza apoi la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete