Un aliment pe care multi romani il au deja in camara te fereste de boli de inima si diabet, spun cercetatorii Harvard. Potrivit acestora, cel mai bun aliment care iti fereste inima de probleme si tine diabetul la distanta sunt nucile.
Nucile sunt perfecte pentru a mentine glicemia in parametri normali si pentru a ajuta buna functionare a inimii datorita concentratiei mare de Omega-3 si proteine. Fiind un aliment cu ardere lenta, nucile sunt considerate un bun energizant, dar si un aliment care produce stare de satietate fiind perfecte pentru gustarile dintre mese.
Potrivit cercetatorilor Harvard, femeile care consumau in mod regulat nuci si-au scazut cu 20% riscul de a dezvolta diabet de tip II, spre deosebire de cele care nu consumau nuci regulat. Asta datorita faptului ca nucile contin arfinina, un aminoacid care ajuta la relaxarea vaselor de sange, reducand astfel posibilitatea unui infarct.
Persoanele care au consumat 150g de nuci pe saptamana, in mod regulat, au cu 35% mai mici sanse de a dezvolta boli de inima, spre deosebire de cele care au consumat nuci mai putin de o data pe luna, arata alte studii.
100 de grame de nuci contin 654 de calorii, 15g de proteine, 14g carbohidrati si 65g grasimi. Consumul zilnic de nuci nu ar trebui sa depaseasca 20 de grame. Acestea pot fi consumate intre mese, la gustare, alaturi de un fruct.
Un al beneficiu al nucilor il reprezinta faptul ca reduc inflamatia din corp. In plus, concentratia mare de vitamina E ajuta la combaterea cancerului de prostata si a celui pulmonar.
FOTO: