Ai facut prea multe jumari de Craciun si inca mai ai prin congelator sau le-ai pus la garnita, dar nu stii ce sa faci cu ele si nici chef sa le consumi ca atare nu mai ai? Le poti transforma intr-o pasta de jumari, numai buna de intins pe paine. Este aromata, cremoasa si merge perfect cu ceapa si rosii, sau de ce nu, cu muraturi.
Ingrediente pasta de jumari
- 250 g jumari
- ceapa rosie medie
- un ou fiert
- 4 catei mici de usturoi (sau dupa gust)
- 2 linguri cu mustar
- boia de ardei dulce
- piper proaspat macinat
- sare
Cum se prepara pasta de jumari
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se toaca si jumarile cat sa nu fie bucati foarte mari, mai ales daca au si multa carne. Oul fiert tare, se toaca si el marunt.
Intr-un robot de bucatarie se adauga toate ingredientele tocate si mustarul si se mixeaza bine pana se obtine o pasta. Daca jumarile sunt prea uscare, sau au prea multa carne, se poate adauga o lingura de untura pentru a deveni mai cremoase.
La final se adauga, dupa gust, boia de ardei dulce (se poate folosi si boia afumata), sare si piper.
Pasta de jumari se poate pastra la frigider timp de o saptaman, intr-un borcan curat, inchis ermetic.
Aceasta poate fi servita pe felii de paine prajita, alaturi de cepa, rosii sau chiar muraturi.
FOTO: retetefeldefel.ro