Biografie Madalina Manole

Biografie Madalina Manole

Pe cand avea doar 15 ani, Madalina avea sa debuteze oficial in muzica folk devenind membra a cenaclului SERBARILE SCANTEII TINERETULUI, condus de poetul Lucian Avramescu.

Alaturi de mari artisti ai momentului si impreuna cu prietena ei Stefania Ghita cu care infiinteaza duetul ALFA SI BETA, Madalina participa mai multi ani la turneele cenaclului in toata tara, cunoscand deja succesul cu compozitiile proprii si acompaniindu-se la chitara,instrument care o ajuta si azi sa compuna.

In 1985 ajunge la Bucuresti si se inscrie la Scoala Populara de Arta unde studiaza canto-muzica usoara cu Mihaela Runceanu si Ionel Tudor.

In 1988 debuteaza la Festivalul National "MAMAIA" si obtine o mentiune cu melodia "Un om sentimental" pe muzica lui Serban Georgescu si versuri Roxana Popescu. Acesta este inceputul unei colaborari muzicale de durata, cuplul Manole-Georgescu incepind an dupa an sa lanseze pe piata muzicala romaneasca cintece care deveneau rapid slagare fredonate si iubite de romani. "

FATA DRAGA, TE-AM VAZUT MI-AI PLACUT, VREAU SA TE UIT, EI SI CE, DA TE IUBESC, CANTA CU MINE, SI VEI PLECA, CIND DANSEZ CU TINE, AS DA ORICE, DRAGOSTE DE FOC, sunt doar cateva din cantecele pe care Madalina Manole le lanseaza si le interpreteaza cu mare succes in cele aproximativ 3000 de concerte pe care le are in anii 1990-2000 in toata tara, dar si in turneele din alte tari unde este de multe ori invitata sa concerteze romanilor.

Primele 3 albume ale Madalinei din anii ‘91-‘94 inregistreaza cele mai bune vanzari din Romania, peste 2 milioane de unitati, motiv pentru care Casa de Discuri ELECTRECORD ii acorda artistei 3 DISCURI DE AUR.

In 1993 postul de radio "CONTACT" initiaza un top muzical national pe care Madalina il castiga, fiind considerata cea mai buna voce pop a momentului.

In 1997 Madalina lanseaza un album aparte intitulat "Lina, lina, Madalina" la Casa de discuri ZONE RECORDS. Albumul se bucura de un succes deosebit pentru ca Madalina abordeaza cu mult talent un alt gen muzical, folclorul autentic romanesc, mai exact cantece din repertoriul celebrelor Maria Tanase, Maria Lataretu, Lucretia Ciobanu, etc.

In anul 2000 Radio Romania Actualitati - redactia muzicala ii acorda Madalinei Manole premiul pentru "Cea mai buna voce feminina" si de asemenea premiul "Albumul anului" pentru albumul "DULCE DE TOT"

Prima editie a Premiilor Industriei Muzicale Romanesti din 2001 ii aduce Madalinei o nominalizare la categoria "voci feminine".
 
Campioana a popularitatii, admirata de marele public, indragita de romanii de toate virstele, idol pentru multi din copiii anilor '90, Madalina Manole este prima vedeta autohtona aleasa de concernul "Procter and Gamble" in vederea lansarii pe piata romanesca a unui produs cosmetic international.

In anul 2003 Madalina Manole revine pe piata muzicala cu al 8-lea album de muzica pop intitulat "A FOST, VA FI IUBIRE", de data aceasta si in calitate de compozitoare pentru ca toate cele 11 melodii sint compuse chiar de ea, pe versurile Roxanei Popescu. Albumul beneficieaza de numai putin 3 video-clipuri la melodiile "A FOST IUBIRE", "FATA VISURILOR TALE" si "UN DANS".
 
Perioada 2003-2005 aduce artistei mai multe turnee si invitatii in spectacole pentru comunitatile romanesti din SUA,AUSTRIA,GERMANIA si BELGIA.

La sfarsitul anului 2006 Fundatia Silviu Prigoana editeaza un ALBUM DE COLINDE interpretate de Madalina Manole in limba engleza si romana, album produs in 10.000 exemplare daruite romanilor.