Biografie Activ

Biografie Activ

Bazele formatiei Activ au fost puse de Avi si Rudi. Cei doi si-au petrecut aproape in totalitate anii de liceu impreuna. S-au imprietenit la pupitrul de DJ, unde puneau muzica in pauza. De atunci au colaborat la toate proiectele care i-au implicat, pe unul sau pe altul. Primul proiect initiat de cei doi a fost Wetland, care a ramas underground, fiind cunoscut doar de prietenii acestora si cei din orasul lor natal, Arad.

Abia in 1999 s-au pus bazele proiectului Activ. Prima piesa semnata Activ, „Sunete”, a fost trimisa la concursul In Za House organizat de Atomic TV, unde au luat premiul de cea mai buna formatie House. A urmat albumul „Sunete”(1999) fiind extrase pe single piesele : „Sunete” & „In noapte”.

Al doilea album a fost „In transa”, lucrat in primavara anului 2001. Odata cu albumul „In transa” Oana Nistor a intregit formula trupei Activ, fiind aleasa de cei doi ca si vocalista. Extrase pe single de pe acest album au fost : „Impreuna”, „Printre nori” si „D C?” .

In anul 2004 a fost lansat albumul „Motive”, un album recompensat cu Discul de Aur pentru vanzari de peste 35.000 de unitati. Cele doua single-uri de pe acest album, „Doar cu tine” si „Visez” au ocupat locul intai in topurile de specialitate multe saptamani la rand, devansand hit-uri internationale. „Doar cu tine” si „Visez” au fost difuzate in heavy – rotation, luni la rand de radiouri iar videoclipurile au surprins prin veselie si nonconformism. „Motive” a reprezentat un moment de cotitura in viata trupei ACTIV, stilul lor evoluand dar pastrandu-si nota optimista si culoarea specifica tineretii.

In 2005 este lansat albumul „Superstar”. Acest material, ce contine opt piese si patru remix-uri, este o declaratie a trupei Activ catre toti fanii lor. Primul single „Superstar” a fost lansat la sfarsitul verii si beneficiaza de un videoclip ce surpinde veselia verii dar si povestea unei iubiri adolenscentine. La inceputul lunii decembrie a inceput difuzarea pe radio a noului single "Zile cu Tine". Mesajul si ritmul pozitiv al piesei au avut un impact imediat asupra publicului.

Trupa Activ a in spectacole mari cum ar fi: in deschidere spectacolului Marvin & Preziosso (2002 Caribic Fest - Radio O3), in Arad ( in deschiderea concertului trupei Fun Factory,in deschidere concertului Sylver.

Cel mai extins proiect al trupei a fost turneul national in colaborare cu Absolut Vodka si Shark Energy Drink. Fiind o trupa de club, Activ au sustinut o serie de concerte in cluburile din tara, devenind foarte cunoscuti atat de catre DJ-ii rezidenti cat si de public.